Mål

Faldskærmsline armbånd. Alle armbånd, nøgleringe mv. er lavet af faldskærmsline. Faldskærmsline er et meget let reb, lavet af nylon. Det blev oprindeligt brugt i 2. verdenskrig, til soldaternes faldskærme. I dag betragtes rebet mere som et alment tyndt nylonreb, der bruges til alt lige fra telte, tøj og tasker til reparationer i rummet. I dag kan man også få reb og armbånd lavet af polyester, der til forveksling ligner armbånd af faldskærmsline, men rigtig faldskærmsline er lavet af nylon. Overlevelses armbånd. Soldater og friluftsmennesker har efterhånden fundet mange måder at bruge faldskærmsline på, grundet dets enorme styrke i forhold til vægt. Der er mange historier om folk fra 2. verdenskrig, som brugte deres faldskærmsliner på kreative måder i den ventetid der opstod. Det var ud af dette, paracord armbåndene kom til verden. Nu har man pludselig et tyndt men utrolig stærkt reb lige ved hånden, nyttigt til en masse situationer i det fri. Senere hen kom der overlevelsesarmbånd med kompas, fløjter, ildstål og meget andet. Armbåndets længde. Alle mine overlevelsesarmbånd er special knyttet, dvs. at det er vigtigt at du måler dit håndled på nedenstående måde. dette skulle give det bedste resultat. Der vil forekomme forskelle i længden, dette grundet låsemulighederne. Du kan finde din størrelse ved at måle dit håndled (tag højde for, om det er højre eller venstre håndled du ønsker at bærer armbåndet på) lige over håndleds knoglen, som vist nedenfor. Derefter lægger du ca. 2-3cm til, Dette skulle give det bedste resultat.   Uden navn 3_Fotor             Låsen på paracord armbånd. Det klassiske overlevelsesarmbånd sælges typisk med enten en standard kliklås i plastik, eller den mere kreative metallås, kendt fra netop disse armbånd. Vælger man låsen af metal, skal man være opmærksom på at det er mere bøvlet at tage af og på, men sidder til gengæld utrolig godt fast, og denne lås har også andre funktioner i en overlevelsessituation. I dag laves låsene også med både fløjter og tændstål.